ADANA / ALADAĞ - Akören Çok Programlı Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuzdan mezun olan Osmaniye Valisi Sn. Dr. Erdinç Yılmaz'ın biyografisinin ele alındığı "O Şimdi Vali" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Ara

Mehmet Akif ERSOY'u anma haftası kapsamında okumuz kütüphanesinde ve dersliklerde Mehmet Akif ERSOY'un hayatını ve eserlerini anlatan videolar etkileşimli tahtalarda okulumuz öğrencilerine izletilmiştir.

Ara

Kasım ayında velilerimize yönelik "AİLE OKULU" eğitimi verildi.

Ara

''Okulun Kalbi Kütüphaneler'' projesi çerçevesinde okulumuz kütüphanesinde onuncu sınıf öğrencilerimize hikayeden uyarlanmış ''Uzun Hikaye '' filmi izletilmiştir. Film izletildikten sonra öğrencilerle film ile hikaye arasındaki farkların değerlendirilmesi yapılmıştır.

Kas

Ekim ayında velilerimize yönelik "AİLE OKULU" eğitimi verildi.

Kas

"Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi"  etkinliği çerçevesinde, okulumuz kütüphanesinde okulumuz öğrencilerine radyo tiyatrosu ( Moliere'nin Cimri adlı oyunu) dinletilmiştir.

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

Ağu

Okulumuz Orman Okulu Aktiviteleri e-Twinning Projesi ile e-Twinning Kalite Etiketi almıştır. Projede emeği geçen Çocuk Gelişimi Öğretmeni Eda KÖKSEL'e ve görevli öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

May

25.05.2022 Çarşamba günü çocuklarımızın heyecanla hazırlamış olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışımızı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Beyali ÖZLİ ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz hazırlamış olduğu projeleri ziyaretçilerimize tanıttılar ve yapılan etkinliklere katılarak güzel vakit geçirdiler. Tüm emeği geçenlere ve katılımlarından dolayı ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz.

Tübitak 4006 Bilim Projesi Kapsamında Evsel Atık Yönetimi

May

Okulumuzda münazara yarışması yapıldı. Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir? Tartışmasının galibi çok okuyan bilir düşüncesini savunan grup galip gelmiştir. Yarı finalde Teknoloji öğrencileri iyi mi etkiliyor yoksa kötü mü etkiliyor? Tartışmasının galibi kötü etkiliyor düşüncesini savunan grup kazanmıştır. Finale kalan gruplarımız Toplumun ilerlemesinde kadınlar mı etkilidir, erkekler mi? Konusunu tartışmış. Kadınlar etkilidir düşüncesini savunan grup galip gelerek münazara yarışmasını birincilikle tamamlamıştır. Yarışmayı kazanan gruptaki öğrenciler: Emre Kordak, Fahri Taner Acele, Erdoğan Güzel. Yarışmayı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yarışmayı kazanan öğrencilerin ödülleri 19 Mayıs töreninde verilecektir.